KALENDER

In de kalender staan bijeenkomsten die de VHVO en haar leden organiseren. Klik op de betreffende bijeenkomst voor meer informatie.

Laden Evenementen

« Alle evenementen

Lezing : Wees Wijs…Word en blijf Aangenaam Grijs / Onze levensweg van 100 jaar en meer…

13/12/2022 :14:00 - 17:00

- €10,00

Omschrijving:
WIE IS DE GASTSPREKER :  Dokter Lucien de Cock is internist en een toonaangevende geriater uit  Vlaanderen.  Schreef al verschillende bestsellers over het ouder worden met o.a. aandacht voor dementie en depressie. Ook seksualiteit bij ouderen en het levenseinde bleven niet onbesproken voor deze wereldwijde autoriteit.

INHOUD VAN DE LEZING:
We leven steeds langer: 100 jaar worden is geen utopie meer. De oudste mens ter wereld, Jeanne Calment, werd zelfs 122 jaar. Dr. Lucien De Cock onderhield een nauw contact met haar. De geneeskunde evolueert steeds verder waardoor men bijgevolg steeds ouder wordt. Elke unieke mens gaat zelf met veerkracht op zoek naar tips om zo lang mogelijk betekenisvol te leven. Dit zowel met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van vandaag. Leven op weg naar een goede ouderdom, met en in een positieve gezondheid, om zoveel mogelijk eigen regie in handen te houden.
Maar wat is dan juist: verouderen? En hoe kunnen we het tegengaan? Kunnen we met andere woorden naast langer leven, ook beter kwalitatief leven? Zijn laatste en meest recente boek “Blijf van mijn lijf ” belicht belangrijke aspecten van fysiek geweld zowel in de huiskamer als in verzorgingshuizen.
Geriater Dr. Lucien De Cock vertelt het allemaal in een toegankelijke taal.  Wees welkom deze uitermate boeiende en veelomvattende lezing waarbij elke vraag uit de zaal bespreekbaar is in dialoogvorm.
Deze lezing is een initiatief van de METGEZEL IN ZINGEVING  / Werkgroep ” Levenskunst voor wie goed oud wil worden ” in samenwerking met meerdere sterk betrokken sociale organisaties uit Oisterwijk en Hilvarenbeek.

Gegevens

Datum:
13/12/2022
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€10,00

Organisator

Metgezel in Zingeving
E-mail:
info@metgezelinzingeving.com

Locatie

Tiliander
Spoorlaan 82C
Oisterwijk,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
13/12/2022
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€10,00

Organisator

Metgezel in Zingeving
E-mail:
info@metgezelinzingeving.com

Locatie

Tiliander
Spoorlaan 82C
Oisterwijk,
+ Google Maps

Evenement melden? Klik hier.