KALENDER

In de kalender staan bijeenkomsten die de VHVO en haar leden organiseren. Klik op de betreffende bijeenkomst voor meer informatie.

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mantelzorgcafé Oisterwijk

26/08/2021 :15:00 - 17:00

- Gratis

Het mantelzorgcafé vindt iedere laatste donderdag van de maand plaats van 15.00 tot 17.00 uur beneden in Tiliander. U bent van harte welkom bij het mantelzorgcafé om gezellig samen even een kop koffie of thee te komen drinken en/of ervaringen uit te wisselen. Gewoon even wat tijd voor uzelf!

Juist nu ‘na Corona’ is er mogelijk nog meer behoefte aan het uitwisselen van ervaringen bijvoorbeeld omdat door Corona de zorg zwaarder was of omdat dit gevolgen had voor de contacten met de omgeving. En er is ook aandacht hebben over de mooie kanten van het zorgen voor iemand, die u dierbaar is. In de maand juli werd gesproken over hoe je als mantelzorger zorgt voor de broodnodige ontspanning door bijvoorbeeld sport, yoga, moestuin etc. Ook kwam naar voren dat op vakantie gaan veel vraagt van mantelzorgers, maar dat de zorg delen met anderen op de camping ook weer veel kan opleveren.
Naast hetgeen u zelf wilt inbrengen, gaat het in de maand augustus over het onderwerp grenzen stellen en nee zeggen. Dit is voor veel mantelzorgers lastig, zo blijkt. Het is niet zo erg als u af en toe dingen doet, die u niet zo graag wil doen maar als u dit heel vaak doet, is dat onplezierig. Om het voor u zelf zo prettig mogelijk te maken, zult u soms uw grenzen aan moeten geven. Zeker als u merkt dat alles teveel wordt. Maar wanneer is dat dan voor u en hoe geeft u dat dan aan.
Reacties van deelnemers tot nu toe zijn: ‘Dit is voor mij erg belangrijk. Even een paar uurtjes weg, lekker kletsen met lotgenoten. Ik kijk er elke keer weer naar uit.’ en ‘Het mantelzorgcafé is een goede mix van ontspanning en van elkaar leren.’
Ook als u nog nooit geweest bent, kom dan gerust vrijblijvend een keer naar het mantelzorgcafé.

Gegevens

Datum:
26/08/2021
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Contour de Twern

Locatie

Tiliander
Spoorlaan 82C
Oisterwijk,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
26/08/2021
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Contour de Twern

Locatie

Tiliander
Spoorlaan 82C
Oisterwijk,
+ Google Maps

Evenement melden? Klik hier.